Biertje?

Even m’n meeuwen-maaltje oppikken op de haven. Er zijn altijd van die mafkezen die stukjes brood, patatjes en ander voer naar ons toe gooien. Dat ze daarmee het risico lopen ondergekakt te worden nemen ze schijnbaar voor lief.

De boot komt aan.

Allemachtig!

Wat slepen die badgasten een spullen mee. Het lijkt wel of sommigen hier blijven wonen! Niet te tillen koffers, rugzakken, weekendtassen. Wat nemen ze allemaal mee naar Terschelling? Kleren?

Dat hoeft niet hoor!

Weten ze niet dat we op West onze eigen P.C. Hooftstraat hebben? Kledingwinkels in alle soorten en maten: van deftige tot budget-mode, van winterjassen tot modieus ondergoed, voor oud en jong hangt er iet bij. Zoek maar uit!

Opvallend is het gedrag van de mannen. Ik vlieg boven de Torenstraat en zie het gebeuren. Om even mee te gaan naar één, soms twee winkels, tja, dát trekken die kerels nog wel maar dan is het klaar.

Dat gepluk in de kledingrekken. “Vind je deze mooi of toch maar die groene die ik net aan had?”.

Laat maar!

Dan lokt het terras. Biertje, lekker zitten, nog een biertje, hij raakt aan de praat met zijn buurman. Een lotgenoot! Zullen we nog maar ééntje doen? En zo wordt het gezellig. Héél gezellig.

En als z’n echtgenote dan terugkomt met tassen vol kleding kan het hem geen barst meer schelen dat ze de bankpas leeg heeft gepind!

Wil je ook iets drinken schat?!

5 gedachten over “Biertje?

  1. Hallo Kobus, Terschelling is mijn geboorteplaats en ik ben helemaal dol op het eiland. Als ik alleen door de duinen loop voel ik vlinders van verliefdheid. Kon ik er maar weer wonen… Liefs Marianne

  2. Ha ha ha ooo dit is zo bekend Kobus ,daarom ga ik ook met mijn vriendin naar Terschelling en laat mijn man thuis om het brood te bakken .

  3. Ik kom al meer dan 40 jaar op Terschelling. Ik heb mijn vrouw leren kennen op Terschelling voor 41 jaar geleden. We zijn 24 januari 2014 40 jaar getrouwd en dat dankzij Terschelling. We hebben op Midsland Noord een prachtige challet met eigen grond,en komen daar nog steeds met heel veel plezier, We hebben 2 bedrijven in Harkstede ( Grunn ) en daar hebben we het heel druk mee,dus we komen eigenlijk veel te weinig op het geweldige eiland. Als het aan mij lag ging ik er vandaag nog voorgoed wonen,maar Helen ( mijn vrouw ) wil niet,die voelt zich opgesloten.

Kobus stelt jullie reacties op prijs!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s