Oost West…

Wij meeuwen kunnen per dag wel 300 kilometer vliegen. Dat is alom bekend. Maar om daar nou zo’n fuzz om te maken zoals de VPRO laatst heeft gedaan is overdreven!

Aan de poot van m’n halfbroer van Texel hebben ze een zendertje bevestigd en hem vervolgens de hele dag gevolgd. Kijk hier maar even naar.

Een flinke inbreuk op z’n privacy, vind je ook niet?

Badgast?

Ik doe dat soort tochtjes ook regelmatig. Familiebezoek, gewoon even een eindje toeren of even bij een leuk Randstadmeeuwtje langs…

Niets meeuwelijks is mij vreemd!

Dan vlieg ik boven de drukke steden, de files, de meubelboulevards en de overvolle parkeerterreinen bij supersaaie winkelcentra. Tja… en dan snap ik het…

Dán begrijp ik waarom stadsbewoners badgasten worden en naar Terschelling komen.

Stress!

Maar ze weten toch wel dat een vakantie op Terschelling ook vol stressmomenten zit? Discussies, moeilijke keuzes, ingrijpende beslissingen?

Gaan we vandaag fietsen of naar het strand? Lunchen we bij de Groene Weide of in de Branding? Krijgen we een bui of laten we de regenjas thuis?

Kortom: druk op de ketel waarbij Randstadstress verbleekt.

“Niet zomaar wat!”, zeggen de eilanders.

Naar huis.

Ik vlieg richting Terschelling, over het IJsselmeer, de Friese meren, de 11 steden, de Waddenzee en ik geniet. Want ons hele land is mooi.

Maar dan vlieg ik ter hoogte van Midsland de Waddendijk over. Sla rechtsaf, via het Formerumer bos en de molen, over de polder bij Lies, Hoorn, het duin bij Oosterend. Via de boerderij van Daan Pootjes de Boschplaat op… dat is anders…thuiskomen.

En als ik dan land op m’n eigen nest begrijp ik die badgasten nóg beter…

3 gedachten over “Oost West…

  1. Ja dat is makkelijk vliegen!!!! Maar zodra wij op de boot stappen gaan wij beginnen met ont-stressen. Dan hoeven we nergens op te letten we varen er heerlijk naar toe met allemaal mensen die ook van je eiland houden 🙂 🙂

Kobus stelt jullie reacties op prijs!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s