Bruisend Terschelling.

Terschelling bruist van tijd tot tijd. Neem dat maar van mij aan!

Evenementen! Daar zijn ze goed in, die eilanders!

Dan zie ik de badgasten massaal het eiland oprennen! Tijdens Oerol, Berenloop, Fjoertoer, HT-roeirace, Rock’n Roll-weekend en ga zo maar door.

Op de andere eilanden is dat niet onopgemerkt gebleven. En: ze doen ook hun best: eerlijk is eerlijk…

Zo heeft Vlieland een mini-Oerol in september (maarja, wij hebben weer geen Dokter Deen TV-serie…), Ameland een surrogaat Berenloop, is Schiermonnikoog eigenwijs met een klassieke muziek-festival en speelt het grootste evenement van Texel zich niet op maar rond het eiland af.

Heeft Terschelling dat gedoe eigenlijk wel nodig? Deze discussie hoor ik regelmatig onder eilanders en badgasten. Het eiland is toch mooi van zichzelf, waarom al die drukte? Massaliteit, volle winkels en straten: moet dat nou?

Tja, goede vraag! Kobus hoort het allemaal aan. Maar ik denk het er mijne van, want ik mag dan wel een meeuw zijn maar het wel en wee van het eiland gaat mij wel degelijk aan. Waar moet ik anders van vreten?

Ik zie namelijk dat het wel degelijk iets toevoegt. De evenementen passen namelijk stuk voor stuk bij het eiland. Ze gebruiken het als podium of decor en benadrukken hoe uniek Terschelling is.

Bijvoorbeeld: Oerol maakt voorstellingen waarbij de theatermakers zich laten inspireren door het Terschellinger landschap. De Berenloop is uniek door het prachtige parcours en het contact met de elementen. De Fjoertoer kan qua naam én inhoud zich alleen maar op ons eiland afspelen en zo kan ik nog wel even doorgaan…

Het gevolg is dat er badgasten op af komen die tevens met het eiland kennismaken en zo besmet worden met het Terschelling-virus. Daardoor komen ze vaker, ook als er geen evenement is en dát hebben de eilanders graag (wij trouwens ook)!

Dus: voor meeuwen, eilanders en badgasten is het fantastisch dat Terschelling zulke fijne evenementen heeft!

Azijnzeikers hou je altijd, op het eiland en aan de wal.

Lekker doorgaan, houdt het levendig!

Groeten van Kobus!

2 gedachten over “Bruisend Terschelling.

  1. Goed gesproken Kobus!
    Badazijnpissers komen gewoon op die andere 300 dagen naar het eiland en Eilanderpissers mogen blij zijn dat ze 300 dagen per jaar op een van de rustigste en vooral mooiste plek van Nederland wonen!

Kobus stelt jullie reacties op prijs!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s