H-T huwelijk

Ik hou alles in de gaten op Terschelling. Blijde gebeurtenissen, droevige en alles wat er tussenin zit.

Trouwen op de Brandaris is voor Terschellingfans dé ultieme manier om elkaar (én het eiland) eeuwige trouw te beloven. Op een vrijdag in april 2013 was het de beurt aan Jaap en Marion.

Op hun trouwkaart stond, behalve de Brandaris, ook een roeisloep afgebeeld.

Een jaar of tien geleden deden Jaap en zijn ploeg mee aan de Harlingen-Terschelling sloepenrace. Zoals velen volgens het Olympische principe: “deelnemen is belangrijker dan winnen”. Dit werd natuurlijk uitbundig gevierd in de eilander kroegen en op zaterdagavond in de feesttent op de haven.

Ook Marion’s ploeg was dat jaar van de partij. Een echt meidenteam. Bloedfanatiek en hartsvriendinnen. Op hun volgboot was het ieder jaar weer feest.

De volgende ochtend vloog ik over de haven. Drukte bij het douchegebouw op het betonningsterrein. Jaap was klaar en wachtte op een muurtje op z’n maten. Er zat op datzelfde muurtje ook een dame, fris gedoucht. Ze kletsten wat.

Ze bleef in Jaap’s hoofd zweven. Ieder jaar zocht hij haar tijdens de H-T race. Niet te vinden, zou ze gestopt zijn met roeien? Getrouwd? Verhuisd naar het buitenland?

Een jaar of vijf later. Prijsuitreiking van de damesteams. Jaap staat toevallig vooraan bij het podium. Hij vangt een blik op van een teamlid van de winnende damesploeg, zij van hem.

De cliché-vraag: “ken ik je niet ergens van?” kwam dit keer uit de grond van zijn hart.

En nu hebben ze elkaar het ja-woord gegeven in de meer dan 400-jaar oude Brandaris. Een stel met een eilander connectie; dat weet ik en jullie dus nu ook.

Dit jaar ging de HT-race niet door vanwege de harde wind. Maar: als jullie volgend jaar na aankomst van de sloepenrace een bezweet roeistel verliefd over de haven zien lopen dan zouden dat zomaar Jaap en Marion kunnen zijn…

Feliciteer ze dan alsnog even, ook namens Kobus!

Een gedachte over “H-T huwelijk

  1. Ha Kobus, wij hebben jou gemist toen wij in April op Terschelling waren. Alhoewel… misschien hebben wij jou toch bij de vogelhut van Staatsbosbeheer op de Boschplaat ontmoet. Wij maakten een leuke film van onze vakantie waar de scene met jou ook in zit! Jij wordt genoemd op 12 minuut 50!

Kobus stelt jullie reacties op prijs!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s