Mijn vrienden van Tulip-oil.

Ja, het klopt. Het gonsde al over het eiland en ik kan er niet meer omheen. Ik kan het wel proberen te ontkennen maar dat heeft geen nut meer. De waarheid moet gewoon op tafel komen. Als ik het niet doe, doen anderen het wel. Dus ik heb geen andere keus. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat het niet gemakkelijk is om, juist in deze roerige tijd op Terschelling, met mijn bekentenis te komen. Maar het moet maar.

Bekentenis

Ik ben destijds benaderd door Tulip-oil. Ja! Het is dus waar. Ze hadden een missie voor me. De publieke opinie op het eiland moest gunstig gestemd worden. De neuzen zouden allemaal dezelfde kant op gericht moeten worden. Gaswinning? Wat is het probleem?

Waar praten we over?

Een paar boortorens, een beetje getril, vuiligheid op het eiland, verbreding van de schelpenpaden, een aardbevinkje van tijd tot tijd? Je voelt je dan toch alleen maar meer één met de natuur? Door de bodemdaling ontstaan nog meer vochtige duinvalleien, goed voor de cranberries! Het eilandgevoel in optima forma, wat wil je nog meer?

Kobus rules

Dat de gemeente en de provincie roepen dat ze er tegen zijn? Lekker belangrijk, een storm in een glas water! Uiteindelijk is de minister verantwoordelijk. Het belang van gaswinning gaat immers andere belangen te boven? Dat snappen jullie toch wel? Dus: deze meeuw moest het pad effenen voor de gaswinning en alles wat er omheen gebeurt. Met mijn invloed, netwerk en charisma moest dat toch lukken?

Met geld strooien

Als ludieke openingsactie mocht ik boven Terschelling 4700 biljetten van € 100,00 uitstrooien. Vliegend van Oost naar West. Grofweg één voor iedere bewoner. Volgens mijn tussenpersoon was dat nog maar het begin van wat het eiland er financieel aan over gaat houden. Bovendien kan je, volgens Tulip-oil, maar beter meedoen, want linksom of rechtsom zou de gaswinning er toch komen.

Principes te koop

Ach, de stakkers. Kobus ziet immers alles! Ik had natuurlijk al lang gezien dat hun gelobby alleen maar een averechts effect had. Oké, er liepen een paar mensen met dollartekens in hun ogen over het eiland. Daar ontkom je niet aan. Geld laat principes wankelen bij mensen. Zoveel is duidelijk.

Sssttt…

Maar: Kobus blijft Kobus. Mijn antwoord op de vraag van Tulip-oil liet daarom niets te raden over: een frontale FLATSJ die nog steeds na druipt. Gaswinning? Nooit!

Niet verder vertellen hoor, ze verzochten om discretie…

Groeten van Kobus.

Een gedachte over “Mijn vrienden van Tulip-oil.

Kobus stelt jullie reacties op prijs!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s