Dag Kobus!

Als meeuw verbaas je je regelmatig over de mensheid. Jullie hebben het eigenlijk zó goed geregeld: de hele aarde naar je hand gezet. Wij dieren worden getolereerd, maar niet meer dan dat. Jullie regeren de wereld. De mens als hoofddier.

Als we mazzel hebben mogen wij meeuwen overgebleven sneetjes brood van het strand pikken, ons te goed doen aan een vuilniszak op een camping, visgraten jatten bij de viskraam op het havenplein, of stukken kroket uit de lucht happen die passagiers op het bovendek van De Friesland naar ons toe gooien.

Jullie weten van gekkigheid niet meer wat je moet bedenken om de wereld leefbaar te houden. Zo is er het fenomeen ‘DAG VAN…’.

Soms spelen dieren daar zelfs de hoofdrol in. Ongelooflijk! Op Terschelling vieren we bijvoorbeeld op 7 augustus de dag van het paard! Ik heb gehoord dat paarden dan de hele dag op de rug van mensen mogen zitten. Bijzonder!

Daarnaast: dag van het schaap, weekend van de dolfijn, vroedvrouwendag, week van het huisdier, wereld-oceanendag (leuk voor de vissen), werelddag voor de bestrijding van woestijnvorming en droogte, hoveniersmaandag, wereldbevolkingsdag (voor wie zou die zijn?) en niet te vergeten nationale Sint Joostdag! Wie viert ‘m niet?

Er zijn ook dagen waarbij ik me niet kan voorstellen hoe je die moet ‘vieren’. Wat dacht je van Wereld Pi-dag, internationale dag van de biologische diversiteit, dag van de houding, de dag van de stralende beroepen, internationale dag voor behoud van de ozonlaag, wereld urticariadag (?) én de week van de toegankelijkheid. Sorry, ik vergeet nog wereld-alzheimer dag!

Dit zijn maar een paar voorbeelden. Worden jullie niet gek van het onthouden van al die dagen, weken en vieringen? En zijn ze eigenlijk niet overbodig? Jullie moeten er toch iedere dag om denken dat de ozonlaag niet verdwijnt, de oceaan schoon blijft en kinderarbeid de wereld uitgeschopt wordt?

Gewoon kappen ermee. Flatsj! Maar ik wil één uitzondering maken. Jullie kennen mijn bescheidenheid, zijn op de hoogte van mijn wereldvisie en mijn omvangrijke takenpakket.

Vanuit deze constatering stel ik voor om voortaan de middelste dag van het jaar, 1 juli, te benoemen tot internationale wereld-Kobus-dag. Makkelijk te onthouden zo midden in de zomer. Mee eens?

Ik hoor graag hoe jullie er invulling aan gaan geven! Daar zijn jullie toch zo goed in?

Groeten van Kobus!

Kobus stelt jullie reacties op prijs!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s